Rapid Prototyping / Ervaar de oplossing

  • Rapid Prototyping
Laat mensen uw product ervaren voordat het af is.

Innovatie is de weg naar de toekomst. Het is echter ook een weg met veel onzekerheden. Is mijn idee haalbaar? Hoe weet ik of het aanslaat? Hoeveel moet ik investeren voordat het werkt?

Om met deze onzekerheden om te gaan kan het verstandig zijn om eerst een prototype te bouwen. Met dit prototype ervaren potentiele klanten, investeerders en uzelf een glimp van het eindproduct. Er zijn verschillende technieken voor het realiseren van een prototype. Ieder met een eigen doel en vereiste inspanning. Voorbeelden van deze technieken zijn wireframes, wizard of oz, walking skeleton en minimal viable product.

Als productontwikkelaar help ik u met kiezen van het juiste prototypevorm om deze vervolgens zelfstandig of in teamverband te ontwerpen en te ontwikkelen. Het eindresultaat bestaat uit een presentatie, beeldmateriaal, een halffabrikaat, een simulatie of zelfs een minimaal bruikbaar product.

  • Uitgelicht
  • ScreenConsult is begonnen als een prototype om te testen of Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) gebruikt kon worden als videobeloplossing tussen behandelaren en clienten.
  • Bekijk project